Grønne organisationer kritiserer miljøcentres kontrol

NYHED: To grønne organisationer har tilsammen indklaget 20 landmænds miljøgodkendelser fra kommunerne. De statslige miljøcentre har samme ret, men har kun gjort det en gang.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Og endnu mere alvorligt, så er der mange eksempler på, at kommunerne ikke stiller ekstra miljøkrav for at beskytte sårbar natur og for at tage hensyn til EU's naturbeskyttelsesdirektivers krav. Det er en af årsagerne til, at vi har påklaget 10 miljøgodkendelser.

Allan Andersen
Danmarks Naturfredningsforening

Tilladelser, der forurener vand- og natur yderligere. Det er ifølge Danmarks Naturfredningsforening og Det Økologiske Råd konsekvenserne for mange af kommunernes tildelinger af miljøgodkendelser til landmænd med husdyrbrug.

Derfor har Danmarks Naturfredningsforening og Det Økologiske Råd påklaget tilsammen omkring 20 miljøgodkendelser af husdyrbrug, som kommunerne har givet landmænd det seneste år. Det sker, fordi de ikke mener, at kommunerne i kravene til landmændene har taget højde for at beskytte sårbare naturområder eller fremtidige EU-naturbeskyttelseskrav.

De syv statslige miljøcentre skal ifølge loven overvåge kommunernes udstedelser af miljøgodkendelser de første to år.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024