Eva Kjer ønsker mærkning af optøet brød

NYHED: Fødevareministeren vil nu have bagere og supermarkeder til klart at skilte med, om brødet er bagt derhjemme eller på fabrik.
Det skal stå klart for forbrugerne, om brødet hos bageren har været frosset eller ej, mener fødevareministeren.
Det skal stå klart for forbrugerne, om brødet hos bageren har været frosset eller ej, mener fødevareministeren.Foto: Colourbox.com
Niels Th. Dahl

Når forbrugerne køber ind i et bageri, vil det være rimeligt at antage, at de forventer, det er friskbagt, og ikke er fremstillet af optøede, industrifremstillede produkter.

Eva Kjer Hansen
Fødevareminister (V)

Supermarkeder og bagerforretninger skal for fremtiden fortælle forbrugerne helt klart, om brødet og kagerne i forretningen er friskbagt, eller om det er fremstillet på fabrik og blot tøet op i butikken.

Det mener fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), der nu har bedt Fødevarestyrelsen og detailhandlens brancheorganisationer finde ud af, hvordan kravet om en mærkning konkret skal udformes.

"Når forbrugerne køber ind i et bageri, vil det være rimeligt at antage, at de forventer, det er friskbagt, og ikke er fremstillet af optøede, industrifremstillede produkter," skriver fødevareministeren i et svar til Folketingets fødevareudvalg.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024