4. december 2007 kl. 11.08
FOKUS Nyhedsmail den 4. december 2007
Dokumentation
logo NYHEDER FRA FØDEVAREINDUSTRIEN 4. DECEMBER 2007
Rekordhøj erhvervstillid i fødevareindustrien
Erhvervstilliden i fødevareindustrien har ikke været højere siden 2001 og overgår nu langt den øvrige fremstillingsindustri. Det fremgår af FI s konjunkturbarometer for 4. kvartal 2007.
Læs mere her
FødevareIndustrien i regeringsgrundlaget
Regeringen har den 22. november 2007 fremsat sit regeringsgrundlag. Regeringsgrundlaget har overskriften "Mulighedernes samfund" og indeholder følgende initiativer, der vedrører FødevareIndustriens medlemmer.
Læs mere her
Et skridt i den rigtige retning
Landbrugskommissær Mariann Fischer Boel præsenterede den 20. november 2007 sit oplæg til et sundhedtjek af EU s landbrugspolitik. FI hilser oplægget velkommen, selvom vi gerne havde set, at reformprocessen blev fremskyndet endnu mere, end der lægges op til.
Læs mere her
Råvarepriser i fokus
Forbrugerne må formentlig vænne sig til højere priser på fødevarer fremover. Det var en af konklusionerne på et seminar om den globale råvaresituation, som FI afholdt fredag den 30. november.
Læs mere her
Ny eksportbekendtgørelse
På grund af ændringer i tredjelandes krav har Fødevarestyrelsen udstedt en ny eksportbekendtgørelse. Bekendtgørelsen gælder fra den 17. november 2007.
Læs mere her
Allergen mærkning
Kommissionen offentliggjorde den 28. november et direktiv, der erstatter bilag IIIa i mærknings-direktivet omkring allergen mærkning.
Læs mere her
Tag med dronningen til Mexico
I anledning af regentparrets statsbesøg til Mexico i perioden 19. - 22. februar 2008 inviteres danske virksomheder til at deltage i et erhvervsfremstød, der gennemføres under statsbesøget.
Læs mere her
Den europæiske fødevareindustris konkurrenceevne
- en vurdering af økonomien og regelsæt. EU-Kommissionen afholdte den 15. - 16. november 2007 en konference i Bruxelles om fødevareindustriens konkurrenceevne (Promoting the leadership of Agro Food Industry).
Læs mere her
Grænseværdier for fusariumtoksiner
Kommissionen har vedtaget en ny forordning, der fastsætter grænseværdier for fusariumtoksiner i majs og majsprodukter.
Læs mere her
Krydderier kan holde vægten nede
Chili øger både forbrændingen og mæthedsfornemmelsen samt forstærker smagsoplevelsen i måltider og virker derfor forebyggende mod fedme.
Læs mere her
- FødevareIndustrien holder generalforsamling den 11. november 2008 - husk at sætte kryds i kalenderen
- Dansk Fisk holder generalforsamling og årsdag den 9. oktober 2008
- Har du en kollega, der også gerne vil modtage FOKUS? Så send en mail til [email protected]. Det er ganske gratis. Gør opmærksom på, hvis du bruger LotusNotes
- Har du en kollega, der også gerne vil modtage dagens fødevarenyheder? Så send en mail til [email protected]. Det er ganske gratis og kun for medlemme
Denne mail er sendt fra FødevareIndustrien
* Klik her, hvis du ikke ønsker at modtage lignende mails.
* Klik her, hvis du ønsker at rette din profil . logo
Mailens indhold må bruges loyalt med angivelse af kilde
Dansk Industri * H.C.Andersens Boulevard 18 * DK-1787 København V. * Tel: 3377 3377
Fødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer