Margarinekrig i Fødevareudvalget

NYHED: Margarineforeningen raser over, at Arla Foods netop har fået lov til at bruge "lurmærket" på de smørbare blandingsprodukter.
Må et blandingsprodukt mærkes med kvalitetsstemplet "lurmærket"? Det skal Folketingets Fødevareudvalg nu forholde sig til.
Må et blandingsprodukt mærkes med kvalitetsstemplet "lurmærket"? Det skal Folketingets Fødevareudvalg nu forholde sig til.Foto: colourbox
Niels Th. Dahl

Arla Foods får en urimelig konkurrencefordel ved nu at kunne at anvende lurmærket til et blandingsprodukt.

Frederik Madsen
Sekretariatschef i Margarineforeningen

En større fejde mellem de to brancheorganisationer Mejeriforeningen og Margarineforeningen nåede i går Folketingets Fødevareudvalg.

Fødevarestyrelsen har nemlig for nylig givet Mejeriforeningen, der er domineret af mejerigiganten Arla Foods, lov til at bruge det kendte "Lurpak"-mærke ikke bare på den traditionelle smør, men også på blandingsprodukter, der blander mælkefedt og vegetabilsk fedt.

Og det giver Mejeriforeningen og dermed Arla Foods en fordel frem for Margarineforeningen, der ikke har lov at anvende lurmærket, mener Margarineforeningen, der derfor mødte op i deputation i Folketinget for at tale sin sag over for fødevarepolitikerne:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024