Kæmpespild i de danske køkkener

NYHED: Store salgsportioner får forbrugere til at smide kilovis af god mad ud.
Niels Th. Dahl

Nogle gange gør man danske forbrugere dummere, end de er. Her hos Dansk Supermarked oplever vi dem som kloge, kyndige og kritiske.

Erik Eisenberg
Informationschef i Dansk Supermarked

Der ryger kilovis af god, spiseklar med i skraldespandene hos de danske forbrugere hver eneste dag.

Hvert år smider en gennemsnitsforbruger således ifølge Landbrugsraadets blad Food Culture 135 kilo organisk materiale ud, hvoraf halvdelen er mad, der kunne have været tilberedt og spist. Det bliver til i alt 730.000 ton hvert år.

Det store spild kan ifølge chefkonsulent i Landbrugsraadet Klaus Jørgensen skyldes, at store portionsstørrelser i supermarkederne får folk til at købe mere, end de egentlig har brug for.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024