Eva Kjer afviser kritik af nye fødevaretest

FØDEVARELOV: Detailhandlen har intet at frygte fra Fødevarestyrelsens fødevaretest, forsikrer Eva Kjer Hansen.
Niels Th. Dahl

Fødevarestyrelsen har uddannede medarbejdere til at udføre lige præcis fødevaretest. De ligger tværtimod forkert i Forbrugerstyrelsen, som jo mest tester cykelhjelme, barnesæder og den slags.

Eva Kjer Hansen
Fødevareminister (V)

Der er ingen grund til bekymring i detailhandlen over, at Fødevarestyrelsen skal overtage ansvaret for fødevaretest, hvis forslaget til ændring af fødevareloven bliver vedtaget.

Det siger fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) i dag, efter at detailhandlens brancheorganisation Dansk Erhverv tidligere i denne uge luftede kritik af tiltaget på Altinget.dk.

"Den eneste ændring, der sker, er, at Fødevarestyrelsen i fremtiden skal lave de test, som Forbrugerstyrelsen tidligere har lavet. Det er udelukkende en opfølgning på den nye ressortopdeling (efter nedlæggelsen af Famile- og Forbrugerministeriet sidste efterår, red.). Fødevaretest er ligesom ikke rigtig relevante for Forbrugerstyrelsen," siger Eva Kjer Hansen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024