88 millioner til forskning i fødevarekvalitet
Christian Juhl Mølgaard
NavneredaktørProjekter i Fødevareforskningsprogrammet 2008
Kvalitetsfødevarer med fokus på smag og oplevelser:
K-04: Rodfrugters smag og gastronomiske egnethed - roden til fornyelse i det danske køkken
K-08: Dansk Produktion af Økologiske Ørreder I Havbrug - Effekt af tæthed på Sundhed, Velfærd og Kvalitet (Danqual)
K-10: Smagfulde danske oste baseret på anvendelse af nye unikke og velkarakteriserede starterkulturer (OstUnik)
K-11: Lokale fødevarer i Danmark - sensoriske egenskaber, forbrugerpræferencer og betalingsvillighed
K-15: YdunJuice - Potentiale for Specielle Juice Produkter fra Lokale Danske Æblesorter
K-21: Nye gourmet svinekødsprodukter opnået ved molekylær forståelse af alternative racer og højtryksbehandling
Dyrevelfærd:
D-02: Dyrevelfærd i husdyrbesætninger - Et samspil mellem husdyrbruger og myndigheder
D-03: En metode til at identificere og kvantificere dyrevelfærd på besætningsniveau
D-05: Kan fodringssituationen udnyttes til at forbedre minks velfærd?
D-09: Velfærdsmæssige behov omkring kælvning og umiddelbart efter fødsel hos malkekvæg
D-13: Velfærd hos opdrætsørreder - Sociale og miljømæssige præferencer
D-14: Et symbotisk foder til fravænningsgrise
Miljørigtige nonfood- og foderprodukter:
M-03: Genomics-assisteret udnyttelse af krydsningsfrodighed i Lolium
M-07: Udnyttelse af bygkernens førstebølge enzymaktivitet for bedre foder
M-09: Prydplanter med øget kuldestress tolerence og reduceret energibehov
M-10: Billigt vådfoder baseret på lokale afgrøder og biprodukter
M-15: Bioteknologisk udnyttelse af akvatiske anti-fouling ressourcer
M-17: Strategi til forbedring af protein kvantitet og kvalitet i foderbyg