Færre bakterier i fremmed kyllingekød

CAMPYLOBACTER: Der er indtil videre fundet færre campylobacter-bakterier i det udenlandske kyllingekød i 2008 end året før.
Niels Th. Dahl

Udviklingen ser fin ud, men tallene for både de importerede kyllinger og de danske kyllinger skal endnu længere ned.

Eva Kjer Hansen
Fødevareminister (V)

Det går lidt bedre med bakterieniveauerne i importeret kyllingekød til Danmark.

Nye tal fra Fødevarestyrelsens såkaldte "case-by-case"-kontrol viser, at der i de første tre kvartaler i 2008 er fundet campylobacter i 26,5 pct. af de udenlandske kyllinger, mens tallet for 2007 var 35,5 pct.

Også andelen af partier, der blev vurderet som direkte farlige, er faldet. Det var 7,2 pct. i 2007, men kun 2,7 pct. i begyndelsen af 2008, og for de danske kyllinger er andelen gået fra 15,1 pct. til 13,4 pct.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024