Derfor tøver landmændene med økologien

BAGGRUND: Økonomiske bekymringer, fordomme og fastlåste forestillinger om det gode landmandskab afholder mange landmænd fra at blive økologer.
Mange landmænd tøver med at lægge om til økologi - primært af frygt for økonomisk tilbageslag.
Mange landmænd tøver med at lægge om til økologi - primært af frygt for økonomisk tilbageslag.Foto: colourbox.com
Niels Th. Dahl

I det etablerede landbrug har økologien i mange år været lidt udskældt, og der er blevet grint lidt ad den.

Jesper Lassen
Lektor ved Center for Bioetik og Risikovurdering ved Københavns Universitet

Egentlig skulle man tro, de danske landmænd ville være helt vilde med økologi.

Forbrugerne både i Danmark og udlandet efterspørger økologiske produkter som aldrig før, økologien trænger ind i flere og flere kategorier af fødevarer, og økologisk dyrkning roses vidt og bredt for ikke at belaste miljøet med hverken pesticidrester eller udvaskning af næringsstoffer.

Men alligevel går det langsomt med omlægningen til økologisk landbrug blandt de danske landmænd.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024