Eva Kjer freder forlig fra tvangsopsparing

NYHED: Der bliver ikke taget penge fra fødevareforliget til opsparing i 2008, lover Eva Kjer Hansen (V). Men løftet gælder bare ikke resten af Fødevarestyrelsen.
Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har bøjet sig for politisk pres og friholder fødevareforliget fra énprocentsbesparelsen på finansloven for 2008.
Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har bøjet sig for politisk pres og friholder fødevareforliget fra énprocentsbesparelsen på finansloven for 2008.Foto: www.fvm.dk
Niels Th. Dahl

Det er godt, det ikke er en regulær besparelse, og at pengene kun er sparet op, for hele Fødevareministeriet kører økonomisk meget stramt.

Eva Kjer Hansen
Fødevareminister (V)

Det står nu endeligt fast, at regeringens planlagte tvangsopsparing på 1 pct. ikke får betydning for pengene fra det brede fødevareforlig sidste år.

Det forsikrede fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) nemlig i går tirsdag i et åbent samråd i Folketingets fødevareudvalg, hvor hun var hun i krydsild sammen med finansminister Lars Løkke Rasmussen (V).

"Jeg har besluttet at friholde den ekstra bevilling fra fødevareforliget, når vi skal gennemføre opsparingen i Fødevarestyrelsen. Det er et højt prioriteret område, og det er min vurdering, at der er brug for de ekstra midler," sagde fødevareministeren.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024