Høje fødevarepriser kan standse økologien

NYHED: De stigende fødevarepriser kan få færre landmænd til at lægge om til økologi, forudser eksperter.
Niels Th. Dahl

Lige nu tjener de traditionelle planteavlere mange penge, og hvorfor skulle de lægge om, når det går godt.

Palle Jakobsen
Indehaver af Agrocom.dk

De stigende fødevarepriser kan nu få utilsigtede konsekvenser for den økologiske jordbrug.

Prisen er nemlig steget mere på den konventionelt dyrkede korn, end den er på de økologiske produkter, og derfor er der ikke længere det samme økonomiske incitament for landmændene til at lægge om til økologi, som der var for blot få måneder siden.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024