Dansk MEP vil presse EU til indgreb mod farvestoffer

NYHED: Christel Schaldemose (S) har netop iværksat en underskriftsindsamling i Europa-Parlamentet, der skal få de omstridte azo-farvestoffer forbudt i EU.
Christel Schaldemose (S) vil nu med underskrifter forsøge at presse Kommissionen til at gribe ind over for azo-farvestofferne.
Christel Schaldemose (S) vil nu med underskrifter forsøge at presse Kommissionen til at gribe ind over for azo-farvestofferne.
Niels Th. Dahl

Hvis det lykkes, vil det lægge et stærkt pres på Kommissionen.

Christel Schaldemose
MEP (S)

EU-Kommissionen har indtil videre ikke villet forbyde de seks omstridte azo-farvestoffer, der er mistænkt for at gøre børn hyperaktive.

Men selv om det i EU-systemet ene og alene er op til Kommissionen at afgøre, hvornår en sag skal tages op, vil den danske europa-parlamentariker Christel Schaldemose (S) med et nyt underskriftsinitiativ forsøge at presse Kommissionen til et forbud.

Hvis mere end halvdelen af Europa-Parlamentets medlemmer skriver under på at ville have farvestofferne forbudt, kan parlamentet nemlig sende en officiel opfordring til Kommissionen om at sætte sagen på dagsordenen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024