Nye støtteordninger skal gavne fiskeriet

NOTE: Fødevareminister Eva Kjer Hansen vil nu sætte fokus på lokal udvikling, miljøvenlig fiskeopdræt og understøttelse af fiskerierhvervets initiativer.
Det bliver spændende at se de mange nye støttemuligheder omsat til projekter om alt lige fra økologisk fiskeopdræt, sporbarhed og kvalitet til små lokale initiativer i fiskeriområderne, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).
Det bliver spændende at se de mange nye støttemuligheder omsat til projekter om alt lige fra økologisk fiskeopdræt, sporbarhed og kvalitet til små lokale initiativer i fiskeriområderne, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).Foto: colourbox.com
Christian Juhl Mølgaard
Fiskerne får nu med nye ordninger mulighed for at søge støtte til omlægning til økologisk akvakultur, til udryddelse af sygdomme og til styrkelse af en langsigtet udvikling af fiskeri- og akvakulturerhvervet.

Eva Kjer: Spændende fremtidsudsigter
"Ordningerne er enten helt nye eller nyorienterede i forhold til tidligere, derfor bliver det spændende at se de mange nye støttemuligheder omsat til projekter om alt lige fra økologisk fiskeopdræt, sporbarhed og kvalitet til små lokale initiativer i fiskeriområderne," siger fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) i en pressemeddelelse.

Midlerne til ordningerne kommer fra det danske fiskeriudviklingsprogram, som medfinansieres af den Europæiske Fiskerifond.

Det overordnende mål for EFF-programmet er at skabe rammerne for det størst mulige vedvarende udbytte af den danske fiskeri- og akvakultursektor, hvor ressourcerne udnyttes under hensynstagen til bæredygtighed og regional udvikling.

Der er i alt afsat 240 mio. kr. til ordningerne.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024