Debat

Flere penge til råvarer

DEBAT: Prisen på fødevarer stiger og stiger, og det rammer de ældre på plejehjemmene, skriver Ghita Parry.
De stigende fødevarepriser har gjort, at der er for få penge til mad til de ældre, skriver Ghita Parry.
De stigende fødevarepriser har gjort, at der er for få penge til mad til de ældre, skriver Ghita Parry.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

af Ghita Parry,
formand for Kost & Ernæringsforbundet

I plejehjemskøkkener landet over knokler medlemmer fra Kost & Ernæringsforbundet hver dag for at lave den bedst mulige mad til beboerne på plejehjemmene.

De stigende priser på fødevarer betyder, at køkkenerne får mindre for de penge, kommunerne har givet dem til at gøre godt med. Det smitter af på den mad, de ældre får serveret.

Når alene prisen på kød og mejeriprodukter er steget voldsomt, så bliver det mere end svært at tilbyde de ældre en ordentlig bøf og flødeskum til desserten. Som de ellers har brug for.  

Når alene prisen på kød og mejeriprodukter er steget voldsomt, så bliver det mere end svært at tilbyde de ældre en ordentlig bøf og flødeskum til desserten.

Ghita Parry
Formand for Kost & Ernæringsforbundet

Politikerne skal til lommerne -
Så når Landbrugsraadet i en notits i Altinget | Fødevarer den 11. juni 2008 siger, at det vil sætte fokus på forbedring af kosten til Danmarks ældre generation, kan jeg kun sige, at det er et skridt i den rigtige retning.

Og det er helt rigtigt set, at det kræver, "at politikerne finder pengepungen frem".

Kost & Ernæringsforbundet arbejder med projektet Den Gode Hverdagsmad, der i korte træk går ud på, at den enkelte beboer på plejehjemmet skal have lige præcis den mad, hun ønsker. Den skal smage, som hun kan lide den. Og den skal serveres, når hun har lyst til spise. En faguddannet måltidsvært hjælper beboeren.

Hvis ikke politikerne vågner op og spytter flere penge i madbudgetterne, så skal køkkenpersonalet løbe hurtigere, eller så går det ud over kvaliteten af maden.

- ellers rammes plejehjemsbeboerne
Det sidste rammer blandt andet beboerne på plejehjemmene, hvilket vi ikke kan være bekendt. Og køkkenpersonalet kan umuligt løbe hurtigere, end det allerede gør. Køkkenernes arbejdsmiljø er hårdt nok endda. 

For at vi kan yde en ordentlig service, skal madbudgetterne øges, i takt med at priserne på råvarer stiger hæmningsløst. Samtidigt skal der flere penge til den gode hverdagsmad. Det betaler sig.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ghita Parry

Formand, Kost og Ernæringsforbundet
økonoma

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024