Ekspert: Fødevarekrisen er overdrevet

NYHED: Den globale fødevarekrise er ikke så slem, som den gøres til i medierne, siger professor fra Fødevareøkonomisk Institut.
De stigende fødevarepriser er ikke udtryk for mangel på mad i verden - men der er et fordelingsproblem, siger professor Henrik Hansen.
De stigende fødevarepriser er ikke udtryk for mangel på mad i verden - men der er et fordelingsproblem, siger professor Henrik Hansen. Foto: www.colourbox.com
Niels Th. Dahl

Det er rigtigt, at vi har set voldsomme prisstigninger – men det har vi set før, og de plejer at falde ned igen.

Henrik Hansen
Professor ved Fødevareøkonomisk Institut

I det seneste års tid har det været vanskeligt at åbne en avis eller tænde for tv-nyhederne uden at blive gjort opmærksom på de stigende fødevarepriser og den deraf følgende fødevarekrise.

Prisen på bl.a. majs er således næsten fordoblet inden for få år, priserne på hvede og ris går samme vej, og det går ud over de fattigste i verden.

Historien sætter i perspektiv
Set i et historisk perspektiv er der imidlertid ikke nødvendigvis grund til den dybe bekymring. Det mener professor ved Fødevareøkonomisk Institut ved Københavns Universitet Henrik Hansen, der mandag formiddag talte ved en konference om fødevarekrisen på Christiansborg.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024