Tvivl om miljøgevinster ved økologien

NYHED: En række professorer sår tvivl om miljø- og klimagevinsterne ved økologisk jordbrug. Økologerne ikke overraskende uenige.
Niels Th. Dahl

Når det kommer til miljøbelastninger, CO2-udledninger, den sundhedsmæssige værdi af fødevarerne og smagen, er der reelt ingen forskel på økologisk og konventionelt landbrug.

Preben Bach Holm
Forskningsprofessor

Det lille røde ø-mærke på fødevarerne er et af det moderne Danmarks allermest kendte og elskede kvalitetsstempler.

Når man køber økologiske fødevarer, mener de fleste forbrugere, så spiser man ikke bare sundere end ellers, men man hjælper også både miljøet og kæmper imod klimaforandringerne. Bl.a. derfor er det økologiske salg herhjemme eksploderet og udgør nu 6 pct. af hele fødevaresalget.

Men måske er en stor del af økologiens gode miljøimage i virkeligheden varm luft.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024