Gartnerierne skærer i energiforbruget

NYHED: De danske gartnerier har reduceret energiforbruget med mere end 40 pct. på kun ti år.
Niels Th. Dahl

Nedgangen i produktionen forklarer ikke det faldende energiforbrug. Det er i stedet en mere effektiv udnyttelse af ressourcerne, der kan forklare dette fald i energiforbruget.

Finn Christensen
Økonom i Landbrugsraadet

I en tid med større og større fokus på energiforbruget og klimaforandringer er de danske gartnerier en sjældent set succeshistorie.

På kun 10 år har gartnerierne nemlig reduceret sit energiforbrug med mere end 40 pct. fra 14.000 terajoule (14 mio. mia. joule, red.) i 1997, skriver Landbrugsraadets blad FoodCulture.

"Det er virkelig en markant reduktion. Nedgangen i produktionen forklarer ikke det faldende energiforbrug. Det er i stedet en mere effektiv udnyttelse af ressourcerne, der kan forklare dette fald i energiforbruget," siger økonom i Landbrugsraadet Finn Christensen til bladet.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024