Forsøg på enighed om GDA

GDA: Alle partier er enige i kritikken af GDA. Derfor håber Eva Kjer Hansen (V) på at undgå et pålæg fra Folketingets Fødevareudvalg efter møde i dag tirsdag.
Ida Skytte
Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) håber på at nå til enighed med fødevareordførerne, når parterne i dag mødes for at tale om den omdiskuterede fødevaremærkning GDA.

På forhånd har et flertal uden om regeringen lagt op til at vedtage en beretning, hvori ministeren bliver tvunget til at handle imod sine holdninger i EU - nemlig at arbejde direkte imod GDA'en.

Ministeren vil derfor appellere til partierne om at tænke sig om en ekstra gang.

"Jeg vil bruge mødet til at fortælle, hvordan man i mine øjne bedst opnår resultater. Jeg er ikke i tvivl om, at hvis jeg bliver pålagt, at Danmark skal gå imod, at GDA'en overhovedet findes, vil det i dén grad stække mine muligheder for at gøre mig gældende i forhandlingerne," siger Eva Kjer Hansen og peger på, at GDA allerede i dag bliver brugt i mange lande.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024