Rod i Fødevarestyrelsens økonomi

ØKONOMI: De knap 40 fyringer i Fødevarestyrelsen rammer også økonomiafdelingerne, selv om en del af problemet er manglende styring af økonomien. Det møder kritik fra oppositionen.
Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) kunne ikke forklare, præcis hvilke konsekvenser fyringerne i Fødevarestyrelsen får. Men fødevaresikkerheden går det ikke ud over, lovede hun.
Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) kunne ikke forklare, præcis hvilke konsekvenser fyringerne i Fødevarestyrelsen får. Men fødevaresikkerheden går det ikke ud over, lovede hun.Foto: www.fvm.dk
Ida Skytte

Det er tilsyneladende en styrelse, der sejler. Det er meget bekymrende, at der først kommer en analyse af økonomien til efteråret. Så kan vi jo forvente, at det sejler videre indtil da.

Benny Engelbrecht (S)
Medlem af Fødevareudvalget

Fødevarestyrelsen har ikke haft styr på økonomien. Det er en af årsagerne til de knap 40 fyringer i styrelsen, som onsdag var grundlag for, at fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) var kaldt i samråd i Folketingets Fødevareudvalg.

Udvalget har tidligere kaldt ministeren i samråd om sagen, men det blev aflyst, fordi hun ikke havde svaret på fire spørgsmål før mødet (læs mere om det her).

På gårsdagens samråd forklarede ministeren så, at "utilfredsstillende styring af økonomien" er en af forklaringerne på fyringerne.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024