Eva Kjer klar med ny salmonellastrategi

SMITTE: Et bredt forlig i Folketinget sikrer ny strategi mod salmonella i dansk svinekød. Lavere maksimumgrænse for bakterier er blandt redskaberne.
Fødevareministeren er klar med en ny strategi for at bekæmpe salmonella i svinekød.
Fødevareministeren er klar med en ny strategi for at bekæmpe salmonella i svinekød.Foto: colourbox.com
Marie Dissing Sandahl

En ny indsatsplan mod salmonella i svinekød er klar takket være et bredt forlig på Christiansborg. Der skal fokuseres på at mindske spredningen af smitte, og maksimumgrænsen for indholdet af bakterier skal sænkes. Og det er vigtigt for konkurrenceevnen, mener fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

"Den internationale konkurrence på svinekød er stor, og det mærker Danmark særligt i disse år. Men med den nye handlingsplan vil vi styrke fødevaresikkerheden - et område hvor vi ligger helt i front i forhold til vores konkurrenter," skriver ministeren i en pressemeddelelse.

Maksimum én procent
Strategien indeholder blandt andet nye grænsemål for hvor meget salmonella, der må være i et kilo fersk svinekød. Når planen er fuldt indfaset i 2013, må der maksimum være salmonella i en procent af slagtekroppene.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024