Henrik Høegh vil have kameraovervågning til havs

FISKERI: Fødevareminister Henrik Høegh (V) vil via kameraovervågning og fangstkvoter sikre, at alle fangede fisk bringes i land.
Peter Baggesgaard Hansen
Fødevareminister Henrik Høegh vil indføre kameraovervågning til havs for at kunne dokumentere fiskernes fangst. Initiativet skal indføres som en del af en større reform af EU's fiskeripolitik i 2012, hvor fødevareministeren vil kæmpe for at erstatte EU's landingskvoter med fangstkvoter, skriver JP. 

De nuværende landingskvoter fastsætter, hvor mange fisk der kan bringes i havn. Det tilskynder til udsmid af uønskede fisk for at sikre mest udbytte af de fisk, man tager i land.

Med fangstkvoter forsvinder tilskyndelsen til at smide ud, da det er fangsten, der tæller i kvoterne. Derved kan fiskerne tage alle fisk med i land.

Frivillig ordning
Kameraovervågningen skal sikre den nødvendige dokumentation. Ministeren vil ikke tvinge kameraovervågningen igennem, men i stedet belønne en frivillig overvågning med større fangstkvoter.

Kameraovervågning og fangstkvoter skal desuden tilskynde til mere selektiv fiskeri, hvor udvælgelsen af fiskene udvælges inden fangsten:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024