5 skarpe til Henrik Høegh fra Dansk Landbrug

INTERVIEW: Der er kritik af Dansk Landbrug for at forsøge at få Danmark med i en centraleuropæisk godkendelseszone for sprøjtemidler i stedet for en nordisk. Vi har talt med viceformand i Dansk Landbrug Henrik Høegh.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Der er hurtigt gået medie-hysteri i denne sag. Der er ingen, der ved præcist, hvad forslaget kommer til at betyde for Danmarks muligheder for at lave særregler. Desuden er mange nye sprøjtemidler også mere miljøvenlige end de eksisterende.

Henrik Høegh
Viceformand, Dansk Landbrug
EU-Kommissionen har foreslået, at sprøjtemidler i Europa bliver godkendt i forskellige zoner - såkaldte klimazoner. Danmark står til at blive placeret i den nordiske zone med de andre skandinaviske lande.

Det er Dansk Landbrug meget imod. Men de grønne organisationer kritiserer Kommissionens forslag, fordi de frygter ophævelse af danske forbud mod pesticider. Samtidig kritiseres Dansk Landbrug for at arbejde på at komme i den centraleuropæiske klimazone.

1. Kritikerne mener, at klimazonerne vil lovliggøre midler som i dag er forbudte. Hvad siger I til den kritik?

"Punkt 1, så er det jo Kommissionen som foreslår disse klimazoner. Punkt 2, så må vi sige, at lige nu er vi godt tilfredse med den måde, det kører i Danmark."

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024