Ændringer på vej i GMO-loven

Intet partis ordfører - udover regeringspartiernes - kunne under fredagens 1. behandling give fuld opbakning til Europas første GMO-lov. Fødevareministeren er dog fortrøstningsfuld.
Claus Iversen

Vi skal kort sagt sikre, at det bliver klart, at det skal være forureneren, der betaler, så hverken skatteborgere eller gmo-fri landmænd kommer til at betale for andres gmo-forurening.

Nicolai Wammen (S)
Fra Folketingets talerstol
Selv om fødevareminister Mariann Fischer Boels (V) lovforslag om GMO'er fik hårde ord med på vejen fra Folketingets talerstol, var hun en tilfreds ministeren bagefter:

"Vi har haft en engageret og konstruktiv debat, der har været vidt omkring, og som lover godt for udvalgsbehandlingen. Dette lovforslag handler ikke om ja eller nej til genetisk modificerede afgrøder. Forslaget handler alene om, hvordan vi håndterer dem, den dag GM-afgrøderne godkendes i EU. Det er vigtigt at have klare regler på plads," lød meldingen.

Hun skal dog ikke regne med, at lovforslaget bliver vedtaget uden ændringer, da regeringens sædvanlige støtteparti, Dansk Folkeparti, slet ikke kan stemme for lovforslaget.

Socialdemokraterne er mindre negative uden at være positive. Denne lidt knudrede sætning skal forstås sådan, at partiet er enig med regeringen i, at der er brug for klare regler, hvis det såkaldte moratorium - pausen for udsætning af nye GM-afgrøder i Europa - bortfalder.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024