Afgifter kan ændre madvaner
Niels Th. Dahl
JournalistVi har jo brugt afgifter og subsidier og tilskud for at regulere en lang række andre ting – over for tobak, alkohol, bilkørsel, pesticider osv. Vi kunne med differentierede priser regulere forbruget og trække det i en lidt mere ernæringsvenlig retning.
Søren E. Frandsen
Direktør for Fødevareøkonomisk Institut
De unge forfalder til hurtig fast food, usunde sodavand og masser af slik - og det er helt umuligt at få dem til at spise sundt.
Sådan lyder i hvert fald en af fordommene om de unges madvaner. Men sådan behøver det måske ikke at være.
En ny undersøgelse viser nemlig nu, at tre ud af fire forbrugere mellem 18 og 22 år mener, de ville spise mere frugt og grønt, hvis det blev billigere, og hvis slik samtidig blev dyrere - og samtidig, at deres frokost ville blive sundere, hvis der var et gratis, sundt frokostmåltid på skolen.