Alt dansk kød skal mærkes

NYHED Fremover skal det fremgå af indpakningen, om kødet i køledisken er dansk. Det blev repræsentanter for fødevarebranchen og forbrugerministeren enige om tirsdag.
Fakta
  • Med dansk kød menes kød, der ikke på noget tidspunkt har forladt landet. Dyret skal altså være født, opvokset og slagtet i Danmark, og alle trin i den videre produktion for kødet skal foregå i Danmark.
  • Kødet skal stadig indgå i den almindelige fødevarekontrol. Kontrollen skal sikre, at forbrugerne ikke vildledes om kødets oprindelse.
  • Aftalen om mærkning går ikke ud på et særligt mærke eller særlige formkrav. Det skal blot tydeligt fremgå af indpakningen, at kødet er dansk.

  • Kilde: Forbrugerministeriet
    En time tog det detailhandlen, fødevareindustrien og forbrugerminister Lars Barfoed (K) at blive enige om, at alt dansk kød fremover skal mærkes med, at det er dansk. Og det på trods af at branchen ellers tidligere har strittet imod.

    Fuld enighed
    Formålet er, at forbrugerne i fremtiden skal have mulighed for at vælge dansk kød frem for udenlandsk, hvis de ønsker det, siger forbrugerministeren:

    "Jeg er meget tilfreds med, at vi nu er blevet enige om, at alt kød skal mærkes dansk. Det giver forbrugerne en reel valgfrihed til at vælge imellem dansk kød og importeret kød," siger forbrugerminister Lars Barfoed til Altinget.

    Ministeren havde indkaldt branchen til møde tirsdag, efter at det igen er kommet frem, at salmonellaniveauet og bakterieresistens i dansk kød er væsentligt lavere end i udenlandsk kød.

    Ikke fælles mærke
    Der er ikke tale om en ny, stor mærkningsordning, men en bekræftelse af, hvad flere producenter og de store supermarkedskæder gør i forvejen.

    Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024