Altinget | Fødevarer ekstra om finansloven

NYHED: Både fødevareindustrien og landbruget roser regeringen for at ville tilføre Danmarks Fødevareforskning penge over finansloven. Men i længden er det ikke nok, mener de.

Der er ikke bemærkelsesværdige ændringer i bevillingerne på fødevareforskningen, og derfor forventer vi, at der sker en yderligere opprioritering på området.

Henrik Schramm Rasmussen
Chefkonsulent i FødevareIndustrien
Efter et forår i strid modvind, er regeringens flagskib på fødevareområdet, Danmarks Fødevareforskning, så småt ved at få vind i sejlene igen.

Regeringen lægger nemlig i finanslovsforslaget for 2006 op til, at Danmarks Fødevareforskning via finansloven skal tilføres mellem 11 og 17 mio. kr. årligt frem til 2009.

På ret køl igen
Forbrugerminister Lars Barfoed (K) understreger, at pengene kommer oveni i den etårige ekstraordniære bevilling på knap 40 mio. kr. i 2005, som Danmarks Fødevareforskning fik som følge af røde tal på bundlinjen i 2004:

"Med finanslovsforslaget sikres Danmarks Fødevareforskning stabile økonomiske rammer for de kommende år, og vi har fået løst den kedelige situation, Danmarks Fødevareforskning var havnet i med et meget stort underskud i 2004 og udsigt til det samme de følgende år,” siger Lars Barfoed.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024