Ansøgerne blev behandlet forskelligt

Tidligere miljøminister Hans Christian Schmidt (V) står til fornyet kritik efter at Rigsrevisionen i går offentliggjorde en rapport om Velfærdspuljen. Ansøgerne blev ikke behandlet lige, og Skov- og Naturstyrelsen hjalp kun til med at gennemføre projekter, som borgerlige partiers ordførere var indblandet i.
Marie Andergren
Fakta
  • Formålet med Velfærdspuljen var primært at finansiere projekter på Skov- og Naturstyrelsens arealer.

  • På finanslovene for 2003 og 2004 blev der afsat i alt 13 mio. kr. fordelt med 6 mio. kr. i 2003 og 7 mio. kr. i 2004. til velfærdsfremmende initiativer og brugerinddragelse i arealforvaltningen.

  • Ifølge anmærkningerne til kontoen kunne der inden for de afsatte beløb iværksættes projekter med henblik på øget brugerinddragelse i Skov- og Naturstyrelsens arealforvaltning og velfærdsfremmende initiativer bl.a. rettet mod børn og unge.


  • Kilde: Rigsrevisionen
    "Der er positive ting i rapporten, men også ting, vi skulle have gjort bedre."

    Sådan reagerer den tidligere miljøminister Hans Chr. Schmidt (V), der nu er fødevareminister, på Rigsrevisionens kritik af administrationen af velfærdspuljen.

    Fødevareministeren noterer sig, at Rigsrevisionen kritiserer, at ansøgerne ikke er blevet behandlet lige, og at Skov- og Naturstyrelsen burde have lagt oplysningerne om velfærdspuljen og om de betingelser, projekterne skulle opfylde for at få del i den, ud på sin hjemmeside.

    "Det skal man tage til efterretning, og så skal der strammes noget op. Det går jeg også ud fra, at den nye miljøminister gør, så man sikrer sig, at det ikke sker igen," siger Hans Chr. Schmidt til Ritzau.

    Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024