Ansøgningsfrist udskudt efter IT-bøvl

FRIST: De danske landmænd og planteavlskonsulenter får nu otte ekstra dage til at søge om arealstøtte fra EU. Det oplyser NaturErhvervstyrelsen, efter det nye tast selv-system er blevet ramt af flere "børnesygdomme".
Per Bang Thomsen

NaturErhvervstyrelsen har valgt at udskyde ansøgningsfristen for arealstøtte fra den 30. april til den 8. maj i år. Det sker som følge af, at Fødevareministeriets nye tast selv-system, som siden februar i år har stået for at håndtere ansøgninger om EU-støtte, har været udsat for en række alvorlige "børnesygdomme".

"Det nye it-system blev ramt af en række børnesygdomme og kritiske fejl i opstartsperioden, og det har medført, at planteavlskonsulenterne, som håndterer godt 60 procent af ansøgningerne, er kommet bagud med deres arbejde. En rundspørge blandt konsulenterne viste, at cirka 64 procent af de adspurgte ville få svært ved få sendt ansøgningerne afsted inden den oprindelige frist, og derfor valgte vi at udsætte den," siger Ole Heinager, ressourcedirektør i NaturErhvervstyrelsen, og pointerer, at det er kommet bag på ham, at der har været så mange opstartsproblemer med systemet.

"Jeg er overrasket over, at det har taget længere tid end forventet at få ansøgningerne ind til tiden."

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024