Auken: Vandløbs-indsats kan ændres

VANDPLANER: Klassifikationen af vandløbene kan ændres senere, hvis der er fejl. Dermed fanger bordet ikke, fastslår Miljøministeriet. Det har betydning for diskussionen om vandplanernes konsekvenser. Venstre og landbruget er stadig bekymrede.
Anders Jerking
Fanger bordet, eller fanger bordet ikke, når Danmark har sendt sine vandplaner til EU? Det spørgsmål har stået helt centralt i de seneste måneders debat om konsekvenserne af vandløbsindsatsen i vandplanerne.

Nu fastslår Miljøministeriet i et notat, at bordet ikke fanger.

"Der kan derfor korrigeres i vandplanerne, selv om de er vedtaget. Det vil typisk ske i forbindelse med næste planperiode," lyder notatets konklusion. Men notatet beroliger hverken Venstre eller Landbrug & Fødevarer.

Debatten drejer sig om klassifikationen af vandløb. Folketingets blå partier og Landbrug & Fødevarer er dybt bekymrede for, om Danmark i de kommende vandplanerne forpligter sig til en alt for ambitiøs indsats. Det skyldes, at Danmark i forhold til Tyskland har klassificeret langt flere vandløb som 'naturlige' i stedet for 'kunstige' eller 'stærkt modificerede'. For at leve op til Vandrammedirektivet skal naturlige vandløb bringes i 'god økologisk tilstand', og det vil kræve en alt for massiv dansk indsats, som kan medføre oversvømmelser, sumpede marker og tabte afgrøder, lyder advarslen fra landbruget, som derfor har opfordret til at udskyde planerne.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024