Barfoed bliver en stærk minister

Den ny familie- og forbrugerminister Lars Barfoed ser ud til at blive et stærkt kort for regeringen. Han er typen, der kan skabe et ministerium, der står respekt om, selvom han ikke har den samme folkelige appel som forgængeren Henriette Kjær.
Mikael Børsting
Fakta
Lars Barfoed

Født den 4. juli 1957

Uddannelse

Cand. jur. fra Københavns Universitet i 1981

Tidligere beskæftigelse:

Direktør for Finansrådet fra 1994 til 2001. Tidligere bl.a. sekretær for den konservative folketingsgruppe 1981-82, sekretær i Dansk Arbejdsgiverforening 1982-85, direktør for Detailhandelens Fællesråd (nu Dansk Handel & Service) 1985-94.

Politiske tillidsposter

Folketingsmedlem siden 20. november 2001. De Konservatives finansordfører, arbejdsmarkedspolitisk- og udviklingspolitisk ordfører.
Barfoed har desuden siddet i finansudvalget, udenrigsudvalget, arbejdsmarkedsudvalget.

Folketingskandidat i Fredensborgkredsen fra 1999. Kommunalbestyrelsesmedlem i Rødovre 1978 til 1985. Medlem af Københavns Universitets retsvidenskabelige studienævn 1978-79. Landsformand for Sammenslutningen af Konservative Uddannelsessøgende 1975 til 1977.

Desuden tidligere folketingskandidat i Rødovre-kredsen og i Ballerup-kredsen samt en række tillidsposter i KU, KS og Stenløse Vælgerforening


Kilde: Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender
Både politisk og organisatorisk har Lars Barfoed bevist, at han har evnerne som minister. Fra 1994 til 2001 var han direktør i Finansrådet, men han valgte at stoppe en ellers imponerende erhvervskarriere, da han blev valgt ind i Folketinget.

Efter kun tre et halvt år skal han nu køre Henriette Kjærs udskældte ministerium videre. Især problematikken omkring fødevarekontrollen bliver Barfoeds helt store opgave, og i det hele taget skal han bevise, at Fødevarestyrelsen har sin berettigelse i hans ministerium og ikke i Fødevareministeriet, hvor styrelsen oprindeligt kom fra.

Selvom Barfoeds reformivrige udtalelser ikke har vakt den store begejstring i regeringen, kan hans blik for velfærdssamfundets udfordringer vise sig at blive en styrkelse for regeringen og ikke mindst de Konservative.

Den ny minister går for at være gammeldags konservativ. Han tror ikke på designerpolitik, der er tilrettelagt efter fokusgrupper og meningsmålinger, og han afviser konsekvent at gå efter de populistiske udmeldinger. Til overdragelsen proklamerede han igen og igen, at han ikke har tænkt sig at holde sin mund.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024