Barfoed fastholder spareplaner

Forbrugerminister Lars Barfoed afviser, at besparelser i Fødevarestyrelsen forringer fødevaresikkerheden. Det er gammeldags og udynamisk tankegang, hvis man ikke tør at se på det offentlige forbrug, siger han i et interview til Altinget.
Mikael Børsting

Det er en utrolig gammeldags tankegang og en meget udynamisk tankegang at sige, at vi ikke må interessere os for, om vi kan få mere for pengene

Lars Barfoed (K), familie- og forbrugerminister
Lars Barfoed bliver af kolleger beskrevet som effektiv, handlekraftig og ærkekonservativ. Specielt det sidste passer på den ny minister, når snakken falder på regeringens sparekrav til Fødevarestyrelsen. Som god konservativ og liberal er det ens pligt at se på, hvor det offentlige kan spare, mener han.

"Den øvelse vi gør i forhold til Fødevarestyrelsen og regionerne, er jo noget alle burde kunne tilslutte sig. Nemlig at se på om vi kan få det samme ud af færre penge. Det vil være underligt, hvis nogle af mine kolleger sagde, at det skulle man lade være med at interessere sig for. Kan vi få en ligeså god fødevarekontrol ud af en slankere struktur og en slankere administration, så er det da mærkeligt, at der er nogen, der kan have noget imod det," siger Lars Barfoed.

Spareplaner for 50 millioner
Under valgkampen kom det frem, at regeringen arbejdede med spareplaner i Fødevarestyrelsen på op til 50 millioner kroner. Besparelser som et bredt flertal blandt Folketingets fødevareordfører tidligere har afvist kan komme på tale overfor Altinget. Men kritikken fra oppostionen preller af på Lars Barfoed. Han kan slet ikke følge det synspunkt, at færre penge til fødevaresikkerhed er lig med en dårligere kontrol.

"Nej, det er en utrolig gammeldags tankegang og en meget udynamisk tankegang at sige, at vi ikke må interessere os for, om vi kan få mere for pengene – få det samme ud af færre penge. Hvis vi ved at omorganisere os kan blive mere effektive, så er der ingen som helst modsætning med at øge fødevaresikkerheden. Hvis kontrollens intensitet og kvalitet er den samme, så er der jo ingen, der kan have noget imod det," pointerer han.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024