Barfoed i samråd om fugleinfluenzaregler

Forbrugerministerens nye bekendtgørelse om fugleinfluenza umuliggør opdræt af økologiske gæs og ænder, siger Økologisk Landsforening.
Efter Lars Barfoeds nye bekendtgørelse om fugleinfluenza må fjerkræ i trækperioderne kun gå i overdækkede gårde.
Efter Lars Barfoeds nye bekendtgørelse om fugleinfluenza må fjerkræ i trækperioderne kun gå i overdækkede gårde.
Niels Th. Dahl

Hvis tingene er for bøvlede, så anmelder folk bare ikke nogen sygdomme. Det er dét, der er allervigtigst at undgå, og det synes vi slet ikke, ministeren har taget højde for.

Mette Gjerskov
Medlem af Fødevareudvalget for Socialdemokraterne
Fakta
Den 14. september udsendte forbrugerminister Lars Barfoed en ny bekendtgørelse om regler til bekæmpelse af fugleinfluenza.

Reglerne skærpes blandt andet for fjerkræavlere. Således skal alt fjerkræ i trækperioderne enten holdes inde eller være under net med maskestørrelse på maksimalt 10 gange 10 centimeter.


Kilde: Altinget research

Forbrugerminister Lars Barfoed skal i et åbent samråd onsdag i denne uge redegøre for sin bekendtgørelse om nye regler for fjerkræavl. Det forlanger Mette Gjerskov fra Socialdemokraterne.

S frygter færre anmeldelser
Mette Gjerskov mener, det er for besværligt for hobbyavlere og økologer at leve op til kravene i bekendtgørelsen, og hun frygter, at nye udbrud af fugleinfluenza ikke vil blive meldt til myndighederne:

"Hvis tingene er for bøvlede, så anmelder folk bare ikke nogen sygdomme. Det er dét, der er allervigtigst at undgå, og det synes vi slet ikke, ministeren har taget højde for."

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024