Begrænsning af fiskeri fører ikke altid til genopretning

Claus Iversen
Hvis man tror, at en drastisk begrænsning af den tilladte fangstkvote for fisk i sig selv vil føre til en genetablering af fiskebestandene svarende til de oprindelige niveauer, må man tro om.

Godt nok er det almindelig anerkendt, at der bliver fanget for mange fisk globalt set, men det er en grov forenkling at tro, at man kan vende tilbage til 'de gode gamle dage', hvor der var fisk nok blot ved at begrænse fiskeriet.

Danmarks Fiskeriundersøgelser oplyser i et svar til Folketingets Fødevareudvalg, at man måske aldrig kan ændre på de miljøændringer, som fiskeriet har forårsaget:

"Området ved South Georgia er et eksempel. Her har en restriktiv fiskeriforvaltning ikke formået at få Nototheniderne og isfiskene tilbage. Moratoriet på torskefiskeriet i Nordvestatlanten har heller ikke ført til bestandens genoprettelse, selvom fiskestoppet har været i kraft i ca. et årti." Fiskestop - eller meget restriktive fisketilladelser - i et geografisk afgrænset område kan være en udmærket løsning, hvis man kender bestandenes vandring og udbredelse og kan udpege de vigtige gyde- og opvækstområder.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024