Bekendtgørelse om tilskud til udarbejdelse af grønne regnskaber for jordbrugsbedrifter

Tina Møller
Dokumentation
 

I medfør af § 2, stk. 2, § 3, § 16, stk. 1, § 18, stk. 1 og 3, § 19, stk. 1, 2 og 4, § 20, stk. 1, § 22, § 24, stk. 1, og § 26, stk. 2, i lov nr. 338 af 17. maj 2000 om støtte til udvikling af landdistrikterne (landdistriktsstøtteloven), som ændret ved § 46 i lov nr. 145 af 25. marts 2002,   fastsættes:

Kapitel 1

Ordningens indhold

§ 1. Tilskud kan inden for de på de årlige finanslove afsatte rammer efter ansøgning ydes til ejere og forpagtere af jordbrugsbedrifter til udarbejdelse af grønne regnskaber for jordbrugsbedriften.

Stk. 2. Grønne regnskaber skal udarbejdes i overensstemmelse med bestemmelserne i §§ 15-17.

Kapitel 2

Definitioner

Jordbrugsbedrift, regnskabsår og tilsagnsperiode

§ 2. Ved en jordbrugsbedrift forstås i denne bekendtgørelse en driftsenhed, som anvendes til landbrug, skovbrug, gartneri, frugtplantage, planteskole eller lignende jordbrugsvirksomhed. Driftsenheden kan omfatte både ejede og forpagtede arealer. Driftsenhedens arealer kan være med landbrugspligt efter reglerne i landbrugsloven eller uden landbrugspligt.

§ 3. Ved et regnskabsår forstås i denne bekendtgørelse et regnskabsår for grønne regnskaber. Regnskabsåret omfatter perioden 1. januar til og med 31. december.

§ 4. Ved en tilsagnsperiode forstås i denne bekendtgørelse en periode, for hvilken der skal udarbejdes grønne regnskaber for bedriften. Perioden er på 5 sammenhængende regnskabsår og begynder den 1. januar efter ansøgningsfristen.

Stk. 2. Ved et tilsagnsår forstås et regnskabsår inden for tilsagnsperioden.

Kapitel 3

Administration

Myndigheder

§ 5. Amtsrådets kompetence efter denne bekendtgørelse udøves på Bornholm af kommunalbestyrelsen i Bornholms Kommune. I denne bekendtgørelse skal ved ”amtsråd” for Bornholms vedkommende derfor forstås ”kommunalbestyrelsen i Bornholms Kommune”.

§ 6. Direktoratet for FødevareErhverv træffer afgørelse efter denne bekendtgørelse.

Stk. 2. Afgørelse om dispensation fra § 14, stk. 1, træffes af amtsrådet.

§ 7. Direktoratet for FødevareErhverv foretager kontrol i forbindelse med administrationen efter denne bekendtgørelse.

Stk. 2. Plantedirektoratet forestår den fysiske kontrol.

Stk. 3. Til brug for den i stk. 1-2 nævnte kontrol indhentes fornødne oplysninger fra andre myndigheder.

Stk. 4. Direktoratet for FødevareErhverv og Plantedirektoratet udøver de i landdistriktsstøttelovens § 20, stk. 2 og 3, jf. lovens § 2, stk. 1, nr. 4, litra a, nævnte beføjelser.

Ansøgning

§ 8. Ansøgning om tilskud indgives til Direktoratet for FødevareErhverv på skemaer, der fås ved henvendelse til direktoratet.

Stk. 2. Ansøgning kan indgives fra den 1. juni og skal være Direktoratet for FødevareErhverv i hænde senest den 31. august.

§ 9. Hvis ansøgningen kan imødekommes, meddeler Direktoratet for FødevareErhverv tilsagn om tilskud.

Stk. 2. Direktoratet for FødevareErhverv kan prioritere ansøgningerne på grundlag af en vurdering af de miljømæssige effekter. Ansøgningerne prioriteres i øvrigt på grundlag af datoen for modtagelsen af ansøgningen i Direktoratet for FødevareErhverv, således at tidligere modtagne ansøgninger går forud for senere.

Stk. 3. Der kan efter denne bekendtgørelse ikke meddeles mere end ét tilsagn om tilskud til en ansøger.

Kapitel 4

Betingelser for tilskud

Ansøger, jordbrugsbedriften og god landbrugspraksis

§ 10. Ansøger skal drive jordbrugsbedriften i tilsagnsperioden.

§ 11. På ansøgningstidspunktet skal jordbrugsbedriften

1)   udgøre mindst 5,0 hektar og

2)   have et arbejdskraftbehov på mindst 833 timer pr. år opgjort efter normtimesatser, jf. bilag 1 og stk. 2.

Stk. 2. For produktioner, der ikke er nævnt i bilag 1, fastsætter Direktoratet for FødevareErhverv normtimesatser eller afgør, om ansøgers opgørelse af arbejdskraftbehovet for den pågældende produktion kan godkendes.

Stk. 3. Stk. 1 finder ikke anvendelse ved ansøgning om overførsel af et tilsagn om tilskud til en ny ejer eller bruger og dennes bedrift.

§ 12. Det er en betingelse for tilsagn om tilskud, at ansøgeren i den planperiode, der er afsluttet forud for ansøgningsperiodens begyndelse, jf. § 8, stk. 2, har opfyldt kravene til god landbrugspraksis for bedriften. Ved planperiode forstås en planperiode for mark- og gødningsplan samt gødningsregnskab i henhold til lov om jordbrugets anvendelse af gødning og om plantedække, jf. lovbekendtgørelse nr. 551 af 2. juli 2002.

Stk. 2. Ved god landbrugspraksis forstås i denne bekendtgørelse,

1)   at forbruget af kvælstof for den eller de virksomheder, som jordbrugsbedriften er omfattet af, ikke har oversteget kvoten for kvælstof, jf. kapitel 2 i lov om jordbrugets anvendelse af gødning og om plantedække,

2)   at der har været etableret plantedække i overensstemmelse med kapitel 3 i lov om jordbrugets anvendelse af gødning og om plantedække,

3)   at der er blevet udarbejdet markplan i overensstemmelse med § 21 i lov om jordbrugets anvendelse af gødning og om plantedække,

4)   at der er udarbejdet gødningsplan og udarbejdet samt indsendt gødningsregnskab i overensstemmelse med §§ 21-22 i lov om jordbrugets anvendelse af gødning og om plantedække,

5)   at der har været udlagt efterafgrøder i overensstemmelse med regler fastsat i medfør af § 18, stk. 2, i lov om jordbrugets anvendelse af gødning og om plantedække, jf. § 23 i bekendtgørelse nr. 690 af 17. juli 2001 om jordbrugets anvendelse af gødning og om plantedække i planperioden 2001/2002 og § 24 i bekendtgørelse nr. 609 af 18. juli 2002 om jordbrugets anvendelse af gødning og om plantedække i planperioden 2002/2003,

6)   at der har været ført journal over anvendelse af plantebeskyttelsesmidler i overensstemmelse med §§ 1-4 i bekendtgørelse nr. 492 af 7. juni 1994 om sprøjtejournaler og eftersyn af sprøjteudstyr i jordbruget,

7)   at dyreholdet har været i overensstemmelse med § 28 i bekendtgørelse nr. 604 af 15. juli 2002 om erhvervsmæssigt dyrehold, husdyrgødning, ensilage m.v., dog for så vidt angår planperioden 2001/2002 § 28 i bekendtgørelse nr. 877 af 10. december 1998 om erhvervsmæssigt dyrehold, husdyrgødning, ensilage m.v., ændret ved bekendtgørelse nr. 677 af 5. juli 2000,

8)   at avl og opfedning af kalve er sket i overensstemmelse med Justitsministeriets bekendtgørelse om beskyttelse af kalve,

9)   at avl og opfedning af svin er sket i overensstemmelse med Justitsministeriets bekendtgørelse om beskyttelse af svin, og

10) at hold af æglæggende høner m.v. er sket i overensstemmelse med Justitsministeriets bekendtgørelse om beskyttelse af æglæggende høner, dog for så vidt angår planperioden 2001/2002 bekendtgørelse nr. 340 af 30. juni 1981 om anvendelse af æglægningsbure, ændret ved bekendtgørelse nr. 381 af 16. juni 1986.

§ 13. Tilskud kan ikke søges af stat og kommuner.

Sprøjtefrie randzoner

§ 14. I tilsagnsperioden må der inden for en randzone på 12 meter langs søer over 100 m 2 og langs de i regionplanen målsatte vandløb ikke tilføres plantebeskyttelsesmidler med undtagelse af bejdset udsæd og rodhalsbehandlet udplantningsmateriale. Den 12 meter brede randzone beregnes fra vandløbets eller søens øverste kant, som defineret i Skov- og Naturstyrelsens vejledning om bræmmer langs vandløb og søer.

Stk. 2. Amtsrådet kan i særlige tilfælde dispensere fra forbuddet mod anvendelse af plantebeskyttelsesmidler i stk. 1.

Stk. 3. Stk. 1 finder tilsvarende anvendelse for tilsagn om tilskud, der er meddelt i henhold til tidligere bekendtgørelser om tilskud til udarbejdelse af grønne regnskaber for jordbrugsbedrifter.

Grønne regnskaber

§ 15. For hvert af tilsagnsperiodens regnskabsår skal der udarbejdes et grønt regnskab for bedriften. Det grønne regnskab skal være udarbejdet senest den 1. september efter afslutningen af regnskabsåret.

§ 16. Et grønt regnskab skal indeholde

1)   mål på miljøområdet samt plan og status for målopfyldelse,

2)   redegørelse for datagrundlag, regnskabspraksis, areal og produktion m.v.,

3)   regnskab for bedriftens anvendelse af næringsstoffer, pesticider og energi m.v.,

4)   kort over bedriftens arealer og

5)   ekstern erklæring, jf. § 17.

Stk. 2. Direktoratet for FødevareErhverv fastsætter omfanget af betingelserne for tilskud i medfør af stk. 1.

§ 17. Den eksterne erklæring, jf. § 16, stk. 1, nr. 5, skal

1)   være udfærdiget af en konsulent ansat i en virksomhed eller forening, der yder rådgivning inden for jordbrugsproduktion,

2)   være baseret på det afsluttede grønne regnskab,

3)   indeholde en vurdering af mål på miljøområdet samt en vurdering af plan og status for målopfyldelse og

4)   attestere, om det grønne regnskab er retvisende for bedriften og udarbejdet i overensstemmelse med § 16.

§ 18. Det grønne regnskab med tilhørende datagrundlag, der vedrører det tilsagnsår, som udbetaling af tilskud sker for, skal opbevares af tilskudsmodtageren i mindst 5 år fra udbetalingstidspunktet.

Stk. 2. En tilsagnsmodtager skal på forlangende indsende det grønne regnskab til Direktoratet for FødevareErhverv.

Kapitel 5

Fastsættelse af tilskud

§ 19. Det årlige tilskud til udarbejdelse af grønne regnskaber udgør, jf. dog stk. 2 og § 20,

1)   3.750 kr., hvis bedriften den 1. august i tilsagnsåret er under 25,0 hektar, og

2)   7.500 kr., hvis bedriften den 1. august i tilsagnsåret er 25,0 hektar eller derover.

Stk. 2. Det årlige tilskud kan ikke overstige et tilsagnsbeløb, der fastsættes til

1)   3.750 kr., hvis bedriften på ansøgningstidspunktet er under 25,0 hektar, og

2)   7.500 kr., hvis bedriften på ansøgningstidspunktet er 25,0 hektar eller derover.

§ 20. Det samlede tilskud til miljøvenligt landbrug, jf. kapitel VI (Miljøvenligt landbrug) i Rådets forordning (EF) nr. 1257/1999, kan ikke overstige de maksimumsbeløb, som årligt kan medfinansieres af Fællesskabet, og som er fastsat i bilaget til Rådets forordning (EF) nr. 1257/1999.

Kapitel 6

Udbetaling af tilskud

§ 21. Direktoratet for FødevareErhverv udbetaler tilskud én gang årligt.

Stk. 2. Tilskud udbetales senest 3 måneder efter, at Direktoratet for FødevareErhverv har modtaget de i § 24, stk. 1, anførte oplysninger. Direktoratet for FødevareErhverv kan i særlige tilfælde fravige denne frist.

Stk. 3. Det er en betingelse for udbetaling af tilskud, at tilskudsmodtageren anviser en konto i et pengeinstitut, hvortil tilskuddet kan overføres.

Kapitel 7

Ændring af tilsagn om tilskud

§ 22. Tilsagnsbeløbet, jf. § 19, stk. 2, kan efter ansøgning ændres således, at det fastsættes på grundlag af de arealer, der på tidspunktet for ansøgning om ændring drives under bedriften eller som ifølge en indgået aftale om ejer- eller brugerskifte vil blive drevet under bedriften.

Stk. 2. Ændring af tilsagnsbeløbet får virkning fra begyndelsen af det tilsagnsår, der begynder efter ansøgningstidspunktet.

Stk. 3. Ansøgning om ændring af tilsagnsbeløbet kan indgives fra den 1. juni og skal være Direktoratet for FødevareErhverv i hænde senest den 31. august.

§ 23. Overgår jordbrugsbedriften til en ny ejer eller bruger, kan tilsagnet uanset bestemmelsen i § 9, stk. 3, efter ansøgning overføres til den nye ejer eller bruger og dennes bedrift med virkning for den resterende del af tilsagnsperioden.

Stk. 2. Overgår jordbrugsbedriften til en ny ejer eller bruger som en del af dennes bedrift, kan der samtidig med overførslen af tilsagnet og efter ansøgning foretages en ændring af tilsagnsbeløbet således, at det fastsættes på grundlag af de arealer, der på tidspunktet for ansøgning om overførsel af tilsagnet drives under den nye ejers eller brugers bedrift eller som ifølge en indgået aftale om ejer- eller brugerskifte vil blive drevet under bedriften.

Stk. 3. Ansøgning om overførsel af tilsagnet til en ny ejer eller bruger og dennes bedrift indgives til Direktoratet for FødevareErhverv umiddelbart efter indgåelse af aftalen om ejer- eller brugerskiftet.

Kapitel 8

Underretningspligt

§ 24. En tilsagnsmodtager skal efter udløbet af et tilsagnsår og udarbejdelsen af det grønne regnskab skriftligt oplyse, om alle betingelser for tilskud er opfyldt. Herudover skal tilsagnsmodtager til brug for fastsættelsen af tilskuddet skriftligt oplyse bedriftens størrelse den 1. august i tilsagnsåret. Oplysningerne skal være Direktoratet for FødevareErhverv i hænde senest den 1. september efter udløbet af tilsagnsåret.

Stk. 2. En tilsagnsmodtager skal endvidere på forlangende afgive erklæring til Direktoratet for FødevareErhverv om, hvorvidt betingelserne for tilskud fortsat opfyldes.

§ 25. Tilsagnsmodtageren er forpligtet til uden ugrundet ophold skriftligt at give Direktoratet for FødevareErhverv meddelelse om forhold, der kan medføre bortfald eller tilbagebetaling af tilskud.

Kapitel 9

Bortfald af tilsagn og tilbagebetaling af tilskud

§ 26. Tilsagn om tilskud bortfalder helt eller delvis,

1)   hvis ansøger har givet urigtige eller vildledende oplysninger eller har fortiet oplysninger af betydning for sagens afgørelse,

2)   hvis tilsagnsmodtageren tilsidesætter sine pligter efter lovens § 20, stk. 3, jf. lovens § 3, stk. 1, nr. 3,

3)   hvis jordbrugsbedriften overgår til en ny ejer eller bruger, med mindre tilsagnet overføres til den nye ejer eller bruger og dennes bedrift, jf. § 23,

4)   hvis tilsagnsmodtageren ikke opfylder sin underretningspligt efter § 24 eller § 25, eller

5)   hvis betingelserne for tilskud ikke opfyldes.

Stk. 2. I de i stk. 1 nævnte tilfælde kan Direktoratet for FødevareErhverv bestemme, at udbetalte tilskud helt eller delvis skal tilbagebetales med tillæg af renter, som beregnes for det tidsrum, der forløber mellem meddelelsen om tilbagebetalingspligten til tilskudsmodtageren og til tilbagebetaling sker, og med den rentesats, der er fastsat i henhold til rentelovens § 5.

Stk. 3. Stk. 2 finder normalt ikke anvendelse i tilfælde af force majeure, herunder navnlig

1)   tilskudsmodtagerens død,

2)   bortforpagters død,

3)   tilskudsmodtagerens langvarige uarbejdsdygtighed,

4)   ekspropriation af en væsentlig del af bedriften, hvis en sådan eksproriation ikke kunne forudses ved tilsagnsperiodens begyndelse,

5)   en alvorlig naturkatastrofe, som i væsentlig grad rammer bedriftens landbrugsareal,

6)   ødelæggelse af stalde på bedriften ved ulykkestilfælde eller

7)   en epizooti, der rammer hele tilskudsmodtagerens besætning eller en del af denne.

Stk. 4. Hvis tilsagnsmodtager ønsker at påberåbe sig force majeure, jf. stk. 3, er tilsagnsmodtageren forpligtet til skriftligt at give Direktoratet for FødevareErhverv meddelelse herom samt indsende fyldestgørende bevismateriale senest 10 arbejdsdage efter det tidspunkt, hvor tilsagnsmodtageren er i stand til at gøre det.

Stk. 5. Stk. 2 finder normalt ikke anvendelse i tilfælde af, at ejer- eller brugerforholdet ændres, jf. stk. 1, nr. 3, hvis tilskudsmodtageren ophører endeligt med landbrugsvirksomhed, efter at tre år af tilsagnsperioden er afviklet, og en overførsel af tilsagnet til den nye ejer eller bruger og dennes bedrift, efter Direktoratet for FødevareErhvervs vurdering, ikke er gennemførlig.

Stk. 6. Stk. 1-5 finder tilsvarende anvendelse for tilsagn om tilskud, der er meddelt i henhold til tidligere bekendtgørelser om tilskud til udarbejdelse af grønne regnskaber for jordbrugsbedrifter.

§ 27. Tilsagn om tilskud bortfalder endvidere, hvis jordbrugsbedriften den 31. december i et tilsagnsår udgør under 5,0 hektar. Tilsagnet bortfalder med virkning fra begyndelsen af det efterfølgende tilsagnsår.

§ 28. Tillader Direktoratet for FødevareErhverv, at tilsagnet overføres til en ny ejer eller bruger og dennes bedrift, jf. § 23, og bortfalder tilsagnet herefter, jf. § 26, som følge af den nye ejers eller brugers forhold, kan Direktoratet for FødevareErhverv bestemme, at tilskud, der er udbetalt i henhold til tilsagnet inden tilladelse er givet, helt eller delvis skal tilbagebetales af den nye ejer eller bruger med tillæg af renter. Rentetillægget beregnes som anført i § 26, stk. 2. § 26, stk. 3-5, finder tilsvarende anvendelse.

Stk. 2. Stk. 1 finder tilsvarende anvendelse for tilsagn om tilskud, der er meddelt i henhold til tidligere bekendtgørelser om tilskud til udarbejdelse af grønne regnskaber for jordbrugsbedrifter.

Kapitel 10

Udelukkelse

§ 29. Hvis det viser sig, at en urigtig erklæring er afgivet som følge af grov uagtsomhed, udelukkes den pågældende støttemodtager for det pågældende kalenderår fra alle foranstaltninger til udvikling af landdistrikterne, som falder under kapitel VI (Miljøvenligt landbrug) i Rådets forordning (EF) nr. 1257/1999. I tilfælde, hvor en urigtig erklæring er afgivet med forsæt, udelukkes vedkommende tillige for det følgende år.

Kapitel 11

Klageadgang

§ 30. Klager over afgørelser truffet af Direktoratet for FødevareErhverv efter denne bekendtgørelse indgives efter reglerne i bekendtgørelse om Direktoratet for FødevareErhvervs opgaver og beføjelser.

Stk. 2. Amtsrådets afgørelser kan for så vidt angår retlige spørgsmål af den, som afgørelsen er rettet til, påklages til Direktoratet for FødevareErhverv. Klagen indgives gennem amtsrådet og skal være amtsrådet i hænde senest 4 uger efter modtagelsen af den afgørelse, der ønskes påklaget. Amtsrådet kan genoptage en sag, efter at der er indgivet klage.

Stk. 3. Stk. 1-2 finder tilsvarende anvendelse for afgørelser, der træffes i henhold til tidligere bekendtgørelser om tilskud til udarbejdelse af grønne regnskaber for jordbrugsbedrifter.

Kapitel 12

Straffebestemmelser

§ 31. Med bøde straffes den, der

1)   til brug for afgørelser, der træffes i henhold til loven eller de i medfør af loven fastsatte regler, afgiver urigtige eller vildledende oplysninger eller fortier oplysninger af betydning for afgørelsen,

2)   handler i strid med de vilkår, der er fastsat i en sådan afgørelse,

3)   i øvrigt undlader at give oplysninger, som den pågældende har pligt til at give i henhold til loven eller denne bekendtgørelse,

4)   afgiver urigtige eller vildledende oplysninger om sådanne forhold,

5)   undlader at give kontrolmyndigheden adgang til jordbrugsbedriften eller virksomheden efter lovens § 20, stk. 2, eller

6)   undlader at udlevere eller indsende materiale eller at yde kontrolmyndigheden bistand efter lovens § 20, stk. 3.

Stk. 2. Der kan pålægges selskaber m.v. (juridiske personer) strafansvar efter reglerne i straffelovens 5. kapitel.

Kapitel 13

Ikrafttrædelse

§ 32. Bekendtgørelsen træder i kraft den 31. maj 2003.

Stk. 2. Bekendtgørelse nr. 325 af 23. maj 2002 om tilskud til udarbejdelse af grønne regnskaber for jordbrugsbedrifter ophæves. § 32, stk. 2, i bekendtgørelse nr. 325 af 23. maj 2002 finder dog fortsat anvendelse, idet dog tillige § 14, stk. 3, § 26, stk. 6, § 28, stk. 2, og § 30, stk. 3, i nærværende bekendtgørelse finder anvendelse for de ansøgninger, der er omfattet af § 32, stk. 2, i bekendtgørelse nr. 325 af 23. maj 2002.

Stk. 3. Bekendtgørelse nr. 325 af 23. maj 2002 finder endvidere fortsat anvendelse for ansøgninger, der ikke er omfattet af stk. 2, og som er modtaget i Direktoratet for FødevareErhverv eller amtsrådet inden nærværende bekendtgørelses ikrafttræden, idet dog tillige § 14, stk. 3, § 26, stk. 6, § 28, stk. 2, og § 30, stk. 3, i nærværende bekendtgørelse finder anvendelse for disse ansøgninger.   Bekendtgørelse nr. 325 af 23. maj 2002 finder endvidere forsat anvendelse for ansøgninger vedrørende dispensation og ændring af tilsagn om tilskud, der er meddelt i medfør af denne bekendtgørelse, idet dog tillige § 30, stk. 3, i nærværende bekendtgørelse finder anvendelse for disse ansøgninger.

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, den 20. maj 2003

Mariann Fischer Boel

/Steen Bonde


Bilag 1

Normtimesatser

Kornafgrøder m.v., antal timer/ha

 

Areal (ha)

 

1-9

10-24

25-49

50-99

100-

Korn/raps/frø/ærter m.v.

25

22

20

16

14

Handelsroer/kartofler

62

47

40

35

35

Foderroer

46

37

37

37

37

Sædskiftegræs/helsæd

21

13

10

9

9

Vedvarende græs

8

6

5

5

5

Brak

3

3

2

2

2

 

Malkekøer inkl. opdræt, antal timer/årsko (ekskl. grovfoderdyrkning)

 

Årskøer

 

1-29

30-49

50-69

70-99

100-

Timer pr. årsko

69

52

47

42

37

 

Slagtekalve, antal timer/produceret slagtekalv (ekskl. grovfoderdyrkning)

 

Producerede slagtekalve

 

1-29

30-

Timer pr. slagtekalv

10

7

 

Ammekøer inkl. ungdyr, antal timer/årsko (ekskl. grovfoderdyrkning)

 

Årskøer

 

1-29

30-

Timer pr. årsko

37

29

 

Søer og smågrise, antal timer/årsso

 

Årssøer

 

1-49

50-99

100-149

150-249

250-

Timer pr. årsso

21

16

14

13

12

 

Slagtesvin, antal timer/100 producerede slagtesvin

 

Producerede slagtesvin

 

1-499

500-1499

1500-2499

2500-3999

4000-

Timer pr. 100 slagtesvin

113

77

52

44

37

 

Andet husdyrhold, antal timer/årsdyr

Heste, timer pr. avlsdyr

37

Mink, timer pr. avlstæve

2

Får, timer pr. moderfår

5

Bier, timer pr. stade

25

Æglæggende høner, timer pr. 100 årsdyr

15

 

Slagtekyllinger, antal timer/1000 producerede stk.

 

Producerede stk.

 

< ½ mill.

³ ½ mill.

Timer pr. 1000 producerede stk.

4,6

3,9

 

Frilandsgartneri, antal timer/ha/år

Jordbær med selvpluk

180

Jordbær uden selvpluk

1200

Konsumgulerødder

300

Industrigulerødder

25

Hvidkål og kinakål

300

Blomkål og rosenkål

300

Icebergsalat

300

Porrer

850

Kepaløg, såløg

170

Knoldselleri

350

 

Væksthuse, antal timer/m 2 /år

Grønsager

1

Afskårne blomster

1

Store potteplanter

2

Små potteplanter

5

 

Frugtplantage, antal timer/ha/år

Konsum

320

Industri

120

 

Pyntegrønt, antal timer/ha/år

Juletræer og klippegrønt
(Gennemsnitsindsats pr. år for hele produktionsforløbet fra anlæg til og med høst)

100

 

Skovdrift, antal timer/ha/år

Skovdrift
(Gennemsnitsindsats pr. år for hele produktionsforløbet fra anlæg til og med høst)

17

 

Officielle noter

1) I bekendtgørelsen er medtaget visse bestemmelser fra Kommissionens forordning nr. 445/2002/EF af 26. februar 2002 om gennemførelsesbestemmelser til Rådets forordning (EF) nr. 1257/1999 om støtte til udvikling af landdistrikterne fra den Europæiske Udviklings- og Garantifond for Landbruget (EUGFL), (EF-Tidende 2002 nr. L 74, side 1). Ifølge artikel 249 i EF-traktaten gælder en forordning umiddelbart i hver medlemsstat. Gengivelsen af disse bestemmelser i bekendtgørelsen er således udelukkende begrundet i praktiske hensyn og berører ikke forordningens umiddelbare gyldighed i Danmark.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024