Biologiske konsekvenser af industrifiskeriet

Omfanget af dansk industrifiskeri i Østersøen har de senere år været aftagende pga. de reducerede kvoter - fra over 500.000 tons der er faldet til omkring 300.000-400.000 tons i de seneste år.

Kontrollen med industrifiskeriet finder sted til søs og i forbindelse med landing. Mange af de større jyske fartøjers fiskeri finder imidlertid sted udenfor dansk fiskeriterritorium, hvorfor kontrollen af disse fartøjers fangster alene kan ske ved landingen.

Sverige er positiv over for et fiskeri efter brisling og sild til industriformål indenfor de fastlagte EU-rammer. Man har i Sverige planer om at begrænse adgangen til trawlfiskeri inden for 4 sømil.

Tina Møller
Dokumentation
Spørgsmål 253:
Ministeren bedes redegøre for konsekvenserne og omfanget af industrifiskeriet i Østersøen, og det bedes herunder oplyst, hvor store bifangstmængderne er samt, hvor meget kontrol der udføres på området.

Fødevareministerens svar:
Jeg henviser til vedlagte notat fra Fiskeridirektoratet om omfanget, regulering og kontrol af industrifiskeriet i Østersøen samt vedlagte notat fra Danmarks Fiskeriundersøgelser om de biologiske konsekvenser af industrifiskeriet.    De vedlagte notater udgør samtidig det ønskede notat om situationen for industrifiskeriet, som udvalget har udbedt sig i skrivelse af 4. april 2003 om samrådsspørgsmål


Spørgsmål 254:
Det bedes oplyst, hvilke planer den svenske regering har haft med hensyn til industrifiskeriet i Østersøen, og hvad det er mundet ud i.

Fødevareministerens svar:
Sverige er positiv over for et fiskeri efter brisling og sild til industriformål inden for rammer- ne fastlagt af Den Baltiske Fiskerikommission og EU. I Sverige har man planer om at begrænse adgangen til trawlfiskeri inden for 4 sømil, således at det fremover kun bliver muligt at trawle for fartøjer med en mindre længde end 20 m og kun i visse dele af området inden for 4 sømil. Begrænsningen af trawlfiskeriet i de kystnære områder har til formål at mindske bifangsterne af små sild i industrifiskeriet efter brisling. Kystområderne i Sverige herunder Skærgården har stor betydning som reproduktionsområde for silden.


Mariann Fischer Boel /Ole Poulsen

Læs svar incl. bilag på Folketingets hjemmeside her


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024