Børn skal lege sig til sunde madvaner

NYHED: Gennem leg skal en såkaldt 'børnebox' lære landets børnehavebørn sundere madvaner. Ideen til boksen stammer fra Det Fede Topmøde, som FødevareIndustrien holdt sidste år. Regeringen og DF har sat penge af til projektet.
Skattekort, flag, opskrifter på beskøjter, og på hvordan man kan spise citroner og appelsiner på en sjov måde.

Det er eksempler på nogle af de ting, der kan gemme sig på bunden af 'børneboxen' - en aktivitetskasse til temalege til de tre- til seksårige børn.

Den såkaldte børnebox bliver snart taget i brug i landets børnehaver, og de voksne har selvfølgelig en dagsorden med boks-bidraget til børnenes leg:

"Børneboxen er en rigtig god måde at lære børnene sunde vaner uden løftede pegefingre. Jeg er glad for, at vi har kunnet opnå politisk enighed om at finansiere et sådant initiativ," siger forbrugerminister Lars Barfoed (K).

Dokumentation
FAKTA
  • Børneboxen er et af de 13 forslag, der var de konkrete resultater af FødevareIndustriens store fedmekonference - Det Fede Topmøde, som blev afholdt for godt et år siden.

  • I 48 timer var 48 aktører fra fødevareindustrien, detailhandlen, forskere, organisationer og offentlige myndigheder samlet på hotel Marielyst ved Helsingør for at tænke nye kreative ideer til, hvordan man kan forebygge en fedmeepidemi i Danmark.

  • De 48 aktører arbejdede i seks arbejdsgrupper med hver sin aldersgruppe.


  • Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024