Bortfald af støtte nedlægger landbrug

Som en del af finansloven bortfalder støtten til dyrlægeassistance til landmænd med dyrebrug på småøer. Beløbet er minimalt for staten, men ministeren holder fast.
Kristian Lund Pedersen

Det vil betyde, at det ikke længere vil være økonomisk muligt at drive animalsk landbrug på de øer, der mister deres tilskud til dyrlægen. Det vil igen betyde, at store engarealer ikke vil blive afgræsset, men springe i skov.

Lars Holsaae
Direktør i Den Danske Dyrlægeforening
Direktøren for Den Danske Dyrlægeforening, Lars Holsaae, ønsker at fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) vil revidere sin beslutning om at lade ordningen om støtte til dyrlægeassistance i særlige tilfælde bortfalde.

Det har han skrevet i en henvendelse til ministeren og Folketingets Fødevareudvalg, hvor han advarer om, at omlægningen af støtten skaber flere ulemper end fordele.

Som et led i sidste års finanslovsaftale vil regeringen nedskære de direkte erhvervstilskud med henblik på at forbedre de generelle rammevilkår i stedet. Aktuelt er det ø-støtteordningen under landdistrektordningen, som tænkes forbedret.

Det statslige tilskud udgør kun en tredjedel af støtten for de berørte landmænd, men da det amtslige og kommunale tilskud der udgør to tredjedele sandsynligvis også bortfalder, er situationen alvorlig.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024