Bred aftale om dyrevelfærd i fare

NYHED: Forud for forhandlingerne om fremtidens veterinærkontrol forlanger oppositionen et markant økonomisk løft. Dyrlægerne kræver 40 mio. årligt.
Forhandlingerne om dyrevelfærdskontrollen kan være på vej mod et sammenbrud, allerede inden de er gået i gang.
Forhandlingerne om dyrevelfærdskontrollen kan være på vej mod et sammenbrud, allerede inden de er gået i gang.Foto: colourbox.com
Niels Th. Dahl

Det er et ufravigeligt krav for os, at der tilføres flere ressourcer til området. Det er simpelthen ikke muligt at lave det forsvarligt, hvis ikke man sørger for, at der sker et væsentligt løft.

Kristen Touborg
Fødevareordfører for SF

Forhandlingerne om en bred politisk aftale om den fremtidige veterinærkontrol i Danmark er stødt ind i den første store knast, allerede inden de er gået i gang.

De store oppositonspartier til venstre for regeringen stiller det således i dag forud for forhandlingerne som et krav, at der kommer et markant økonomisk løft til området og bliver bakket op af Den Danske Dyrlægeforening.

Men Altinget | Fødevarer erfarer imidlertid, at regeringen og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) samtidig arbejder med et forhandlingsudspil, der lægger op til en helt udgiftsneutral løsning. Dermed er der lagt op til endnu et politisk opgør om økonomien i Fødevarestyrelsen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024