Brug for analyse af torskegenopretningsplanen

Tina Møller
Dokumentation
“Der er ingen vej udenom. Vi skal have torskebestandene genopbyggede. Derfor er jeg glad for, at Kommissionen nu endelig har fremlagt et forslag til en langsigtet plan, der skal sikre torskens overlevelse i bl.a. Nordsøen”, siger fødevareminister Mariann Fischer Boel i en kommentar til Kommissionens forslag til en permanent torskegenopretningsplan.

“Vi er allerede godt i gang med at analysere forslaget. Jeg lægger vægt på, at vi får en grundig diskussion med erhvervet om planen, så vi sikrer en retfærdig fordeling af byrderne mellem de forskellige grupper af fiskere.”

Det er hensigten, at Kommissionens forslag skal erstatte den midlertidige genopretningsplan, der trådte i kraft den 1. februar i år. Formålet med planen er at sikre, at truede torskebestande bliver genopbygget, og igen kommer inden for sikre biologiske grænser. Kommissionen lægger op til, at indsatsreguleringen fortsat skal supplere TAC/kvote reguleringen. Til gengæld må de årlige TAC/kvoter højst svinge med +/- 15 pct., hvis bestandene ligger inden for sikre biologiske grænser.

“Det er den rette vej at gå, hvis fiskerne skal sikres forudsigelige og mere stabile fiskerimuligheder. Jeg synes det er glædeligt, at Kommissionen på dette afgørende punkt har lyttet til fiskerierhvervets ønsker”, siger fødevareminister Mariann Fischer Boel.

“Det ser umiddelbart ud til, at forslaget indeholder flere forbedringer i forhold til den midlertidige torskegenopretningsplan”, siger fødevareministeren og peger på, at Kommissionen foreslår, at medlemslandene selv får ansvaret for at fordele de tildelte kilowatt-dage på fartøjer. Fødevareministeren understreger imidlertid, at ministeriet endnu ikke er færdige med at analysere konsekvenserne af Kommissionens forslag.

Kontaktperson:
Kontorchef Ole Poulsen, tlf. 33 92 35 63 og 40 68 36 50
Pressechef Carsten Møller Jensen, tlf. 20 91 59 01


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024