Bryggeriforeningen i deputation om cider

Bryggeriforeningen og Danske Læskedrik Fabrikanter var onsdag i sidste uge i deputation hos Folketingets Fødevareudvalg. Her fortalte de Udvalget, hvorfor det er en god idé at ændre den ca. 13 år gamle frugtsaftbekendtgørelse. Ritt Bjerregaard (S) var den eneste, som på mødet 'gav modstand'. Hun mener, at cider-brandet vil blive udvandet.
Claus Iversen

Der skal ikke stå cider på flasken, hvis det rent faktisk ikke er produceret efter de retningslinjer, som oprindelig kendetegner produktet.

Ritt Bjerregaard (S)
Fødevareordfører
Det meste af fødevareområdet er i dag reguleret af EU, men lige netop mht. cider, er der ingen fælles regler. De europæiske ciderproducenter har dog udarbejdet et fælles regelsæt – et såkaldt ’code of practise’, som de fleste EU-lande har implementeret i deres lovgivning.

Og det er netop hvad Bryggeriforeningen ønsker skal ske også i Danmark. Ellers vil produktionen flytte til udlandet:

”Sagt lidt firkantet så drejer det sig om, hvorvidt produktionen af cider skal foregå i Danmark eller i Sverige,” siger Bryggeriforeningens direktør, Niels Hald, der var med til mødet i Fødevareudvalget i onsdags.

Socialdemokraternes fødevareordfører, Ritt Bjerregaard, synes, det er en dårlig idé at ændre de oprindelige regler for, hvordan man producerer cider:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024