Dårlig mærkning af mad fra GMO-fodrede dyr

NYHED: Økologisk Landsforening kritiserer, at forbrugerne ikke bliver gjort opmærksomme på, at næsten alle ikke-økologiske æg, kød og mejeriprodukter stammer fra dyr fodret med GMO-foder. Landbruget og fødevareindustrien kan ikke se problemet, da de blot følger EU’s regler for mærkning.
Fakta

Ifølge EU's mærkningsregler skal alle fødevarer, der direkte indeholder GMO-produkter, mærkes tydeligt.

Dog er produkter, som f.eks. æg eller kød fra dyr, der har fået GMO-foder undtaget for kravet om mærkning.


Kilde: Kilde: Alt Om Kost
Op mod 90 pct. af det kød, mælk og æg, som danske forbrugere sætter tænderne i, har på et eller andet tidspunkt i løbet af produktionen været udsat for genmodificerede organismer, også kaldet GMO.

Det ved flertallet af forbrugere bare ikke, fordi der ingen krav er om, at det skal fremgå af indpakningen.

Forbrugere vil vide mere
Det er et problem, mener Økologisk Landsforening, som bl.a. henviser til, at ni ud af ti forbrugere ønsker mærkning af de fødevarer, som stammer fra dyr fodret med GMO-foder:

"Forbrugerne vil gerne informeres bedre, og det ville kun være rimeligt, hvis det konventionelle landbrug og fødevareindustrien begyndte at tage det alvorligt. Det er kun økologiske fødevarer, der med garanti er produceret uden brug af GMO-foder, og vi mener, forbrugerne har ret til at vide, hvad de køber," siger direktør i Økologisk Landsforening Paul Holmbeck til Altinget.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024