Danmark blandt EU's salmonelladukse

NYHED: Kun Sverige og Finland har færre salmonellaforekomster end Danmark, viser ny rapport.
Niels Th. Dahl

Forekomsten er nu så lav, at en ordning om særstatus for Danmark er ganske oplagt. Under en særstatus-ordning skal de importerede produkter ledsages af dokumentation for, at de er testet og er fri for salmonella.

Per Møller
Formand for Dansk Slagtefjerkræ

Danskerne burde være blandt de mindst bekymrede forbrugere i Europa, i hvert fald når det handler om salmonella i kyllinger.

En ny rapport fra den europæiske fødevaresikkerhedsorganisation EFSA viser nemlig, at den danske forekomst af salmonella i kyllinger er blandt de laveste i EU, skriver DMA's nyhedsbrev.

I Danmark er 1,6 pct. af kyllingerne inficeret med salmonella. Kun Sverige og Finland kan fremvise bedre tal, mens Ungarn topper med salmonellainfektioner i ikke mindre end 68 pct. af sine kyllinger.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024