Danmark bliver et rent gylleland!

Claus Iversen
Lige omkring 24.000 svin. Det er, hvad en godsejer vil have til at gå i en kæmpe svinefarm i et sårbart naturområde i den næsten udtørrede Filsø i Vestjylland. Til trods for de store miljømæssige konsekvenser for naturområdet, som tilmed er pålagt internationale fredningsbestemmelser, vil miljøminister Hans Christian Schmidt (V) ikke gå ind i sagen.

Det får Socialdemokraternes miljøordfører, Pernille Blach Hansen, til at slå i bordet.

- Nu må det være nok! Miljøministeren skal trække i nødbremsen, både i den konkrete sag og mere generelt. Socialdemokraterne ønsker et stop for udvidelsen af svineproduktionen i Danmark, indtil bedre og nye regler er på plads. Og det er lige nu! Med så store udvidelser som den i Ribe Amt kan ingen overskue konsekvenserne for miljø og drikkevand, siger Pernille Blach Hansen.

Den socialdemokratiske miljøordfører oplyser, at der aktuelt ligger rigtig mange ansøgninger om udvidelser af svineproduktionen og venter på at blive godkendt i amterne.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024