Danmark fastholder nej til funktionelle fødevarer

NYHED: Danmark er skeptisk over for EU-forslag om fælles regler for anprisning af fødevarer med sundhedsfremmende virkning. Dog har forbrugerministeren fået o.k. til at forhandle i EU. Industrien mener, at der hurtigst muligt bør indføres fælles regler, men forstår politikernes forbehold.

Det er vigtigt, at anprisninger er lødige, derfor bør ernærings- og sundhedsanprisninger reserveres til produkter, der i forvejen anbefales i en sund og varieret kost

Ole Linnet Juul
Direktør i FI
Fakta
  • Sundhedsanprisninger er anprisninger af den effekt, en fødevare eller indholdet i en fødevare har på sundheden, herunder på nedsættelse af risikoen for sygdomme.

  • Ernæringsanprisninger er anprisninger af energiindhold, næringsstoffer eller andre stoffer i en fødevare.

  • Læs EU-Kommissionens forslag til Europa-Parlamentet og Ministerrådets forordning om ernærings- og sundhedsanprisninger af fødevarer her

  • Kilde: Folketinget
    I Danmark må industrien i modsætning til mange andre lande ikke 'anprise' eller reklamere med, at fødevarer har en sundhedsfremmende effekt.

    Og sådan skal det blive ved med at være.

    Det mener politikerne på Christiansborg, som på et møde i Folketingets Europaudvalg onsdag vendte tommelen nedad til det ændringsforslag til EU-Kommissionens forslag om fælles anprisningsregler i EU-landene, som Europa-Parlamentet er kommet med.

    Medmindre at det lander på et kompromisforslag - så det f.eks. ikke bliver tilladt at reklamere for slik tilsat vitaminer - stemmer Danmark, som så mange gange før, nej.

    Dokumentation
    Læs også debatindlæg om temaet af branchedirektør i FødevareIndustrien Ole Linnet Juul her

    Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024