Dansk debat om madfedt rammer USA

NOTE: Amerikanske medier er optagede af dansk undersøgelse, der viser, at der er væsentligt flere transfedtsyrer i maden hos McDonald's i USA end i Danmark.
Fakta
  • Danske forskere fra Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole (KVL) og Amtssygehuset i Gentofte har sammenlignet indholdet af transfedtsyrer i fastfood fra McDonald's og Kentucky Fried Chicken i 20 forskellige lande.

  • Danmark har siden 2003 som det eneste land indført regler, der kræver, at indholdet af transfedt er meget lavt – to gram for hver 100 gram fedt.

  • Det betragter EU-Kommissionen som en såkaldt teknisk handelshindring, og der er derfor en verserende strid mellem Danmark og EU på området.

  • Kilde: KVL
    Når en amerikaner sætter tænderne i en Big Mac, indtager de betydeligt flere af de farlige transfedtsyrer end danskere, der spiser på McDonald's.

    Det viste en dansk madundersøgelse for nylig, og det vækker nu stor opsigt i amerikanske aviser såvel som hos CNN og Fox News i USA, skriver Berlingske Tidende.

    Store mængder transfedtsyrer forøger risikoen for at få hjerte-karsygdomme.

    Forskere fra Amtssygehuset i Gentofte og Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole (KVL) påviser bl.a. i den danske undersøgelse, at McDonald's-måltidet i USA indeholder op til 30 gange så meget indhold af transfedt som i Danmark, der ligger lavest og dermed bedst i sammenligningen.

    Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024