Dansk Fisk fisker efter viden

Dansk Fisk frygter for dens medlemmers overlevelse, hvis den nuværende situation for fiskerierhvervet fortsætter uændret. Fødevareministeren svarer kun overfladisk på en henvendelse. Brancheorganisationen forsøger nu selv at sætte gang i en proces, der skal sikre erhvervets overlevelse.
Claus Iversen

Vi har indsamlet de beløb medlemmerne har beregnet at ville tabe, og det er kun baseret på produktionsnedgang/-stop, samt hjemsendelsesomkostninger. Tabstallet er otte mio. kroner, hvilket meget nemt kan vise sig at være højere.

Jens Tellefsen.
Formand for Dansk Fisk.
Dansk Fisk er bange for, at det kan gå helt galt for dens medlemmer, hvis der ikke snart sker noget drastisk.

Brancheorganisationen – hvis medlemmer befinder sig inden for forarbejdningsindustrien – peger på EU-Kommissionens beslutning om et ekstraordinært torskestop i Østersøen fra den 15. april til 31. maj som et eksempel på, hvor galt det kan gå, hvis man ikke snart gør noget aktivt for at tilvejebringe viden, som kan sikre, at man også i fremtiden har et bæredygtigt og økonomisk rentabelt fiskeri.

Dansk Fisk foreslår derfor, at man i fremtiden kun må anvende fangstredskaber, der er certificerede. På den måde sikrer man, at de lever op til den ønskede selektion, således man i fremtiden undgår tilsvarende ekstraordinære indgreb i fiskeriet.

Fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) skriver i et brev til Dansk Fisk ikke noget om, hvorvidt hun er enig i, at alle fangstredskaber skal være certificerede. Hun mener ikke, at fiskestoppet i Østersøen er så stort et problem, som Dansk Fisk vil gøre det til:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024