Dansk model vækker interesse i Norden

INTERVIEW: Ny dansk model skal sikre bedre kontrol af berigede fødevarer. Altinget har talt med en af forskerne bag, der giver sit bud på, hvorfor de andre nordiske lande viser så stor interesse for modellen.
Fakta
  • Modellen går under navnet 'A safe strategy for addition of vitamins and minerals to foods'.

  • Modellen bygger bl.a. på data fra en stor kostundersøgelse blandt alle aldersgrupper i den danske befolkning.

  • Danmarks Fødevareforskning bruger modellen til at vurdere sikkerheden af berigede fødevarer i rådgivningen til Fødevarestyrelsen.

  • Fødevarestyrelsen behandler og besvarer ansøgninger, når fødevareproducenter søger om godkendelse af berigede produkter.


  • Kilde: Danmarks Fødevareforskning
    Vitaminer er godt for meget. Men vitaminer i ekstra mængder er ikke nødvendigvis ekstra godt.

    Derfor er det også helt centralt for forbrugerne, at de kan stole på, at de ingen sundhedsmæssig risiko løber ved at købe en såkaldt beriget fødevare.

    Det er de danske fødevaremyndigheders opgave at holde nøje øje med, hvilke vitaminer og mineraler virksomheder ønsker at berige f.eks. morgenmadsprodukter eller juice med.

    Til gavn for forbrugerne
    Danmarks Fødevareforskning har netop udviklet en ny model, som skal klæde de danske fødevaremyndigheder endnu bedre på til at vurdere sikkerheden ved fødevarer beriget med vitaminer.

    Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024