Dansk svinekød sundere end udenlandsk

Fersk svinekød fra Danmark har færre forekomster af salmonella sammenlignet med importeret kød. Humane salmonellatilfælde er faldet markant på ti år. Handlingsplanen mod salmonella virker, siger Danske Slagterier.
Lars Igum Rasmussen
Dansk kød er sundere end importeret kød fra udlandet.

I 2003 var der gennemsnitligt salmonellaforekomster i 1,6 pct af det ferske svinekød. til sammenligning havde importeret kød havde en salmonellaforekomst på 7,3 pct.

Veterinærdirektøren for Danske Slagterier, Erik Bisgaard Madsen, er glad for succesen med salmonellahandlingsplanen, der blev iværksat i midten af 1990'erne i samarbejde med myndighederne:

"Vi har fra Danske Slagterier løfte en stor indsats og opnået et flot resultat. Vi har som det eneste land i verden en handlingsplan på dette område - "fra jord til bord", hvor alle led tjekkes fra foder, over landmanden til slagterier og i sidste ende køledesken," siger Erik Bisgaard Madsen til FødevareTinget.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024