Danske fedmeforskere får 110 mio. kr.

NYHED: To danske forskergrupper skal lede et stort internationalt forskningsprojekt om fedme. Formålet er at udvikle konkrete redskaber til at bekæmpe det voksende europæiske fedmeproblem.
Fakta
Om projektet:

  • DiOGenes-projektet (Diet, Obesity and Genes) involverer 30 partnere i 15 lande, herunder Europas førende centre inden for kost, fedme og sundhed.

  • DiOGenes består af en række store forskningsstudier, som undersøger, hvad der er den optimale kost, samt genetiske og adfærdsmæssige aspekter i forbindelse med fedme og vægttab.

  • Projektet får 14.5 mio euro i støtte i løbet af de fem år, det kører.


  • Kilde: Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole
    Det hidtil største EU-finansierede forskningsprojekt i fedme får to danske forskergrupper som primus motor. Med lederskabet følger 110 mio. kr.

    Formålet er at udvikle nye og sundere fødevarer og at blive bedre til at rådgive familier, der kæmper kiloene. Og dermed at udvikle konkrete redskaber til at bekæmpe det voksende europæiske fedmeproblem med.

    Den danske del af det såkaldte 'DiOGenes-projekt' skal ledes af Institut for Sygdomsforebyggelse ved Hovedstadens Sygehusfællesskab og Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskoles (KVL) Institut for Human Ernæring.

    Danmark blandt de bedste
    Videnskabsminister Helge Sander ser forskningsbevillingen til de danske forskere som et udtryk for, at danske forskningsmiljøer inden for fødevarer og ernæring kan måle sig med de bedste i verden:

    Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024