Danskere imod øko-gebyrer

NOTE: Meningsmåling viser, at 70 pct. af danskerne siger nej tak til regeringens forslag om øgede kontrolgebyrer for økologiske landmænd.
Syv ud af 10 danskere er imod, at regeringen vil opkræve knap 10 mio. kr. i gebyr for de økologiske landmænd. Det viser en undersøgelse, som Wilke Markedsanalyse har foretaget for Fyens Stiftstidende.

"Det er herligt med opbakning fra almindelige danskere, der kan se, at der ingen fornuft er i regeringens planer. En kontrolafgift på økologi svarer jo til at lægge en ekstra-afgift på miljøvenlige biler. Det er principielt forkert, siger direktør i Økologisk Landsforening Paul Holmbeck.

Ifølge regeringens forslag til øgede kontrolgebyrer for økologiske landmænd svarer de 9,7 mio. kr. til, at de økologiske landmænd i gennemsnit skal betale 3.300 kroner.

Som tidligere skrevet på Altinget er et flertal bestående af Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og De Radikale imod forslaget, der er en del af regeringens finanslovsforslag. Trods kritikken fra de fire partier har fødevareminister Hans Chr. Schmidt (V) stået fast på, at forslaget skal gennemføres.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024